Regulatori rasta

Betabor

Betabor je folijarno đubrivo na bazi boretanolamina, inovativni proizvod koji se koristi u poljoprivredi za poboljšanje rasta i razvoj biljaka.
tečno đubrivo sa borom u obliku suspenzije

Primena

ŠEĆERNA REPA 
Doza primene: Folijarno: 1-3 l/ha
Količina i vreme primene: 1–2 aplikacije do zatvaranja redova
ULJANA REPICA / SOJA
Doza primene: Folijarno: 1-3 l/ha
Količina i vreme primene: 1-2 aplikacije pre intenzivnog cvetanja
SUNCOKRET
Doza primene: Folijarno: 1-3 l/ha
Količina i vreme primene: 1-2 aplikacije pre i cvetanja
VOĆNE KULTURE
Doza primene: Folijarno: 1-3 l/ha
Količina i vreme primene: 1–2 pre cvetanja i nakon berbe a pre opadanja lista maksimalno

Napomena

Betabor  se može koristiti u kombinaciji sa drugim đubrivima i pesticidima, što omogućava sveobuhvatnu zaštitu i ishranu biljaka. Pre upotrebe, preporučuje se konsultacija sa stručnjacima ili proizvođačem kako bi se odredila pravilna doza i način primene.

Način delovanja

Boretanolamin je aktivna supstanca koja se primenjuje preko lista biljke, što omogućava brzu apsorpciju i efikasno iskorišćavanje hranljivih materija. Ovo đubrivo ima nekoliko ključnih prednosti. Prvo, boretanolamin je bogat izvor bora, esencijalnog mikroelementa koji je neophodan za pravilan rast biljaka. Bor kao  element igra važnu ulogu u regulaciji metabolizma biljaka, pomažući u sintezi proteina, transportu šećera i regulaciji rasta korena. Druga prednost folijarnog đubriva na bazi boretanolamina je njegova visoka bioraspoloživost. Zahvaljujući svojoj tečnoj formi, đubrivo se lako apsorbuje preko lista biljke i brzo se transportuje do svih delova biljke. Ovo omogućava brzo delovanje i efikasno iskorišćavanje hranljivih materija.
Dejstvo bora je veoma značajno  za  sadržaj  šećera kod uzgoja šećerne repe, takođe njegov  uticaj zasniva se na pojačanom  kapacitetu prašnika za obrazovanje polena, kao i na vitalnost polenovih zrna.
Betabor  može pomoći u prevenciji i rešavanju nedostataka bora u biljkama. Nedostatak bora može dovesti do različitih problema u biljkama, uključujući slab rast, deformaciju plodova i smanjenje prinosa. Redovna primena ovog đubriva može pomoći u održavanju optimalnog nivoa bora u biljkama i sprečiti ove probleme.

Efikasnost

Betabor kod šećerne repe sprečava trulež srca korena. Apsorbuje se u velikim količinama i ima visoku biološku efikasnost (preventivno ili za tretiranje svih nedostataka povezanih sa nedostatkom bora).

Prodaja

Dimitrije Dokić

JUŽNA BAČKA I SREDNJI BANAT

Komercijalno stručni saradnik

Božana Vuksić

ZAPADNA I SEVERNA BAČKA

Komercijalno stručni saradnik

Mihailo Bošković

SREM I MAČVA

Komercijalno stručni saradnik

Nikola Terzić

CENTRALNA SRBIJA

Komercijalno stručni saradnik

Dalibor Dimkovski

JUŽNI BANAT

Komercijalno stručni saradnik