Pažljivo osluškujući potrebe poljoprivrednih proizvođača, saradnika i tržišta uspešno smo pokrenuli semensku proizvodnju ratarskih kultura pod brendom Agroglobe. Pored toga, uspešnom akvizicijom većinskog dela hemijske industrije Župa proširili smo poslovanje na proizvodnju sredstava za zaštitu bilja. Naš tim čini preko 200 zaposlenih stručnjaka-specijalista iz različitih oblasti i danas predstavljamo kompaniju koja, ne samo da uvodi nove trendove i tehnologije na tržište agrara, već ih predviđa, kreira i postavlja nove standarde.

Spoljna trgovina

Promet agroproizvoda obuhvata otkup tržišnih viškova i dalju prodaju na domaćem i inostranom tržištu. AGROGLOBE trguje: žitaricama i uljaricama (pšenicom,ječmom,  kukuruzom, suncokretom, sojom i uljanom repicom), komponentama za stočnu hranu (sojinom i suncokretovom sačmom, repinim rezancem, pšeničnim i kukuruznim lomom, stočnim brašnom), šećerom, brašnom, melasom i alkoholom.

Agroproizvode otkupljujemo u našim silosima i na terenu. Koristimo i usluge drugih silosa u cilju što veće zastupljenosti i pokrivenosti tržišta. Osnovu našeg izvoznog asortimana čine žitarice, a pre svih merkantilni kukuruz i pšenica. Najveći obim trgovine ostvaruje sa velikim  inostranim kompanijama kao što su Borsari, Cereal Docks, COFCO, ADM, Cargill.

Unutrašnja trgovina

Agroglobe je uvoznik i distributer semena, sredstava za zaštitu bilja i mineralnog đubriva i poljoprivredne mehanizacije.

Unutrašnja trgovina organizovana je kroz 5 programa – program đubriva i merkantilne robe, program semena, program pesticida, program mehanizacije i program semenske proizvodnje.

Skladištenje i logistika

Agroglobe tokom godine vrši otkup i skladištenje uljarica i žitarica u silosima i podnim magacinima. U magacinskim prostorima skladišti i repromaterijal za poljoprivrednu proizvodnju: pesticide, semena, i mineralno đubrivo.

U svim objektima pruža i usluge lagerovanja robe za firme i fizička lica. U nastojanju da postigne što veću zastupljenost i da što kvalitetnije pokrije tržište, pored svojih skladišnih kapaciteta koristi i usluge drugih silosa i magacina.

Proizvodnja

Proizvodnja semena ratarskih kultura i distribucija predstavljaju jedan od veoma važnih segmenata poslovanja naše kompanije.

Semenska proizvodnja obuhvata:

  • Praćenje i monitoring proizvođača semenskih useva.
  • Pažljiv odabir hibrida ratarskih kultura od strane našeg stručnog tima.
  • Postavljanje, vođenje i kontrola sistema sortnih ogleda. Samo hibridi koji se odlikuju stabilnim prinosima, boljim od standarda, registruju se i uvode na tržište.
  • Proizvodnja selekcionisanih semenskih useva ratarskih kultura pod sopstvenim brendom Agroglobe i uslužna proizvodnja pod našom punom kontrolom, od njive do upakovane vreće. Dorada se vrši u sopstvenim doradnim centrima u Zrenjaninu i Novom Sadu.