Kukuruz

Filigran

Filigran je novi hibrid srednje rane grupe zrenja FAO450
Namenjen proizvodnji suvog zrna bez ili uz minimalne troškove veštačkog sušenja u većini proizvodnih godina u našem regionu.

Stabljika je srednje visine, dobre čvrstoće, otporna na lom i poleganje. Klip je krupan, postavljen na srednjoj visini stabljike, uspravnog položaja i u vreme pune zrelosti, popunjen zrnima do vrha. Zrno je u tipu pravog zubana i odlikuje se brzim otpuštanjem vlage u vreme žetve, zdravog i dobrog kvaliteta.

Preporučeni sklop za ovaj hibrid je od 67.000 do 75.000 isejanih zrna po hektaru, odnosno na razmak u redu od 19 do 21 cm, pri međurednom razmaku od 70 cm, u zavisnosti od parcele i primenjene tehnologije gajenja.

Hibrid se od 2018. godine nalazi u mreži intenzivnog testiranja u mikroogledima sa ponavljanjima i mreži proizvodnih i demo ogleda u predenju sa drugim hibridima standardima, u različitim agroekološkim uslovima proizvodnje i različitim nivoima primenjene agrotehnike. Filigran se istakao svojom iznadprosečnom stabilnošću prinosa sto je posebno pokazao u lošijim uslovima proizvodnje. U dobrim uslovima proizvodnje i dobrim godinama hibrid je davao visoke i takođe stabilne prinose suvog zrna. Ukratko, hibrid koji Vas neće izneveriti.

Prodaja

Nenad Vasić

REPUBLIKA SRBIJA

Menadžer programa semena

Dimitrije Dokić

JUŽNA BAČKA I SREDNJI BANAT

Komercijalno stručni saradnik

Božana Vuksić

ZAPADNA I SEVERNA BAČKA

Komercijalno stručni saradnik

Mihailo Bošković

SREM I MAČVA

Komercijalno stručni saradnik

Nikola Terzić

CENTRALNA SRBIJA

Komercijalno stručni saradnik

Dalibor Dimkovski

JUŽNI BANAT

Komercijalno stručni saradnik