Novosti

Plaketa za sponzorstvo

„Serbia Grain Conference 2019″ – prva srpska žitarska konferencija održana je u hotelu Hilton u Beogradu. Ovo je prva konferencija ove vrste organizovana u Srbiji u okviru zajedničkog projekta između Udruženja Žita Srbije, Agencije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih Nacija (UN FAO) i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), a u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije sa idejom da ovaj događaj postane tradicionalan.

Konferencija je okupila 220 učesnika, uključujući predstavnike nacionalnih žitarskih Asocijacija , predstavnike i zvaničnike srpske vlade i resornih Ministarstava, zvanice iz sektora privrede iz internacionalnih kompanija koje posluju u sektoru trgovine žitaricama i uljaricama , kao i srpske trgovce i izvoznike žitarica i uljarica – članice Udruženja Žita Srbije.

Učesnicima su u prvom bloku bile predstavljene prognoze i procene proizvodnje žitarica i uljarica u svetu za tekuću ekonomsku godinu od strane eksperata iz FAO i Internacionalnog Žitarskog Saveta, najnoviji trendovi na svetskom tržištu, podaci o količinama i kvalitetu izvezene pšenice, kukuruza, suncokreta, soje i uljane repice u Srbiji, izvozne mogućnosti naše zemlje, a u drugom bloku i skladišni kapaciteti i mogućnosti i nedostaci naše logistike. Konferencija je završena predavanjem na temu Robne berze u Srbiji.

Udruženje Žita Srbije izrazilo je veliku zahvalnost našoj kompaniji Agroglobe, dodeljivanjem specijalne plakete koju je preuzeo naš kolega Vladimir Milošević, direktor spoljne trgovine te kompanije.

Share the Post:

Povezani članci

Agritechnica 2023

Najveći međunarodni sajam poljoprivrednih mašina Agritechnica i ove godine je prikazao moć inovativne poljoprivredne tehnologije, na kojem su vodeće svetske

Pročitajte više >