Novosti

New Holland T5 Dual Command traktor-univerzalni a opremljen kao veliki

Novi rang traktora New Holland T5 Dual Command obuhvata pet modela snage od 80 do 117 KS. Ove traktore s motorima emisije izduvnih gasova standarda Stage V, pogoni četvorocilindrični FPT F36 motor zapremine 3,6 litara, a na tržište dolaze s novim izgledom i karateristikama uz ažuriranje već postojećih što je uraženo s ciljem unapređenja profuktivnosti i komfora rukovaoca.  Obnovljen T5 Dual Command dolazi sa širim izborom zadnjih pneumatika kao i izborom prednje osovine. Tako traktor može biti opremljen sa standardnom prednjom osovinom kada je namenjen za lake poslove i izvođenje radnih zadataka na užem prostoru. Druga opcija je nova HD osovina za traktore koji su predviđeni za rad pod  većim opterećenjem i za izvršavanje intenzivnih zadataka u polju. Svakako, treba spomenuti i SuperSteerTM prednju osovini koja ima jedinstvenu opciju, upravljački ugao prednjih točkova do 76° što značajno unapređuje manevrisanje i produktivnost na uskim uvratinama pri okretanju, kao i na malim poljima i farmama. Međuosovinsko rastojanje je 2,35 m što obezbeđuje dobro stabilno manevrisanje.

Traktori sa standardnom prednjom osovinom imaju za 20 odsto povećan kapacitet upravljanja pod opterećenjem i brže okretanje dok robusnija HD osovina povećava dozvoljeno opterećenje vozila na 7.000 kg. Kada su montirani pneumatici 38″, T5 traktori imaju visok klirens od 480 mm, ali istovremeno  nisku ukupnu visinu koja je ispod 2,67 m. Na ovaj način značajno se smanjuje rizik oštećenja useva pri njihovoj nezi, a ujedno se povećava pristupačnost kretanja u nižim prostorijama. T5 Dual Command modeli takođe dobijaju povećan kapacitet zadnjih poluga do 7 odsto na 4,700 kg sa novom hidrauličnom pumpom protoka 82 l/min što je ujedno povećan protok za 30 odsto, te je obezbeđeno brzo okretanje na uvratinama kao i brži radni ciklusi utovarivača.

Transmisija u novim T5 Dual Command modelima je Dual Command 24F/24R sa četiri brzine u tri ranga i dve brzine PowerShift uz mogućnost elektronske promene stepena prenosa. Nova automatska blokada diferencijala i automatsko uključivanje pogona na sva četiri točka na T5 Dual Command modelima pojednostavljuje okretanje na uvratinama, dok je novo priključno vratilo traktora  sa mokrim diskom bez održavanja, tiše i lakše se uključuje što obezbeđuje veći komfor i svestranost.  Gledano spolja, nove T5 traktore karakteriše osvežen stil s novim prednjim i bočnim rešetkama na haubi uz  novu nalepnicu.  Novi “U” oblik grane izduvnih gasova, omogućava nesmetan pregled iz traktora napred, a preglednost posebno u uslovima smanjene vidljivosti kao i radu noću je unapređena  zahvaljujući radnim svetilima i glavnim osvetljenjem sa opcijom paketa LED osvetljenja. Prednosti nove generacije T5 Dual Command traktora korisnici će osetiti i zahvaljujući Comfor Ride kabini s mehaničkim nezavisnim oslanjanjem što vožnju čini glatkom u polju i na putu. Ove modele takođe karakteriše nova digitalna instrument tabla koja informacije čini lakšim za praćenje.  

U skladu sa povećanim zahtevima vlasnika univerzalnih traktora da imaju iste standarde po pitanju tehnologija precizne poljopirvrede kao i modeli većih snaga, novi T5 Dual Command modeli mogu biti opremljeni sa telemetrijskim i tehnologijama koje u potpunosti omogućavaju realizaciju precizne poljoprivrede, obuhvatajući automatsko navođenje, IntelliView 12” terminal osetljiv na dodir i ISOBUS Class 2 za komunikaciju i upravljanje priključnom mašinom. Praćenje mašina – monitoring u realnom vremenu obuhvata preciznu lokaciju i radni status, kao i daljinski pregled displeja u kabini i vizuelizaciju lejera agronomskih podataka kojima se može upravljati za brojne mašine kroz New Holland FieldOps platformu dostupnu širom sveta. 

Novi modeli traktora T5 Dual Command sledeće generacije, kod dilera će biti već krajem ove godine, a sada se već mogu poručiti kod zastupnika, Agroglobe, a s obzirom na kratkeristike odgovoraju uslovima koje nameće aktuelan IPARD III. 

Share the Post:

Povezani članci

Agritechnica 2023

Najveći međunarodni sajam poljoprivrednih mašina Agritechnica i ove godine je prikazao moć inovativne poljoprivredne tehnologije, na kojem su vodeće svetske

Pročitajte više >