Arhiva vesti

<< Vesti iz 2017 godine

XV SIMPOZIJUM O ZAŠTITI BILJA

28.11-02.12.2016.

U jednom od najpopularnijih turističkih centara Srbije, na Zlatiboru, održan je XV Simpozijum o zaštiti bilja od 28. novembra do 2. decembra 2016. godine.

Kompanija Agroglobe tradicionalno je ugostila svoje poslovne partnere i prijatelje u hotelu „Idila“. Kroz zajedničko druženje uz podelu promotivnog materijala posetiocima, predstavljene su nove strategije za dalju, još bolju, saradnju.

Zahvaljujemo se svima koji su nas ovim povodom posetili i ukazali poverenje.

JUBILARNI X KONGRES O KOROVIMA

21.-23.09.2016.

Jubilarni X kongres ’O Korovima’ održan je od 21. do 23. septembra 2016. god u Vrdniku, u organizaciji Herbološkog društva Srbije. Marketing i stručna služba Agroglobe-a je prisustvovala i ispratila ovu značajnu problematiku u zaštiti bilja - a to je pojava „rezistentnosti korova“ na herbicide.

Predstavljeni su naučni radovi, usmeni referati, održane diskusije u što boljoj razmeni iskustva iz oblasti proučavanja suzbijanja korova gde su učestvovali eminentni inostrani i domaći predavači u okviru tematskih sekcija koncipiranih da na najbolji način okupe i podstaknu rešavanju problematike. Iskustva iz Nebraske (SAD), Nemačke, Poljske, Francuske, Grčke, Slovenije, Hrvatske, Republike Srpske.


XIII ŠUMADIJSKI SAJAM

08.-13.09.2016.

Tradicionalni XIII Šumadijski sajam koji se održao u Kragujevcu u periodu 08-13.09.2016. godine, bio je najuspešniji do sada. Veliki broj izlagača, preko 200 njih, predstavilo je svoj program posetiocima uz brojne manifestacije koje dolaze iz srca Šumadije.

Kompanija Agroglobe je, kao i veliki broj kompanija, zadruga, udruženja i pojedinaca, imala priliku da predstavi svoje proizvode i usluge.

Izložili smo poljoprivrednu mehanizaciju brenda New Holland i priključne mašine brenda Kuhn.

Imajući u vidu predstojeću setvu ozime pšenice, posebnu pažnju smo posvetili predstavljanju sorti ANAPURNA, APACHE I ANDINO.


MOJA BAŠTA

09.09.2016.

Dana 09.09.2016 godine u okviru projekta Dani Poljoprivrede – Kikinda 2016, udruženje poljoprivrednih proizvođača „BANATSKA LENIJA“ ornanizovalo je centralnu manifestaciju ’’MOJA BAŠTA’’.

Naša kompanija je posetiocima predstavila AG Tehnologiju, kao i celokupnu ponudu svojih proizvoda i usluga. Zbog predstojeće setve, poseban akcenat je stavljen na ponudu semenske pšenice.


XVI SAJAM SVINJA I POLJOPRIVREDE U KUZMINU

04.09.2016.

Tradicionali XVI Sajam svinja i poljoprivrede u organizaciji Udruženje odgajivača svinja Graničar se održao u Kuzminu u period 3- 4.09.2016. godine.

Centralnu manifestaciju je otvorio ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Na sajmu je učestvovalo 25 izlagača, među kojima su bili proizođači stočne hrane, farme koje se bave uzgojem svinja, kompanije koje su predstavile program mehanizacije, a manifesaciju su ulepšali folklorni igrači iz Kuzmina.

Agroglobe d.o.o. se na Sajmu predstavio NEW HOLLAND traktorima srednje snage, kao i sa aktuelnom temom o predstojećoj setvi pšenice sortama Anapurna, Apach i Andino.


83. MEDJUNARODNI POLJOPRIVREDNI SAJAM U NOVOM SADU

14-20.05.2016.

83. međunarodni poljoprivredni sajam je održan u Novom Sadu u perodu od 14. do 20. maja 2016. Kompanija AGROGLOBE je bila među izlagačima na ovoj manifestaciji.
Svoje poslovne partnere smo ugostili u Master hali, na zajedničkom štandu sa kompanijom MK Commerce, gde smo uz druženje i razmenu poslovnih iskustava prezentovali široki asortiman proizvoda i usluga objedinjenih u jedinstvenu celinu na našem tržištu - AG Technology. Na otvorenom delu izlagačkog prostora, kompanija AGROGLOBE je predstavila bogati portfolio poljoprivredne mehanizacije. Iz ponud
e smo izdvojili i izložili kombajne i traktore brenda New Holland, priključne mašine Kuhn (tanjirače, žitne sejalice, plugove, rasipače, prskalice...), adaptere Fantini i sisteme za navodnjavanje brendova Marani, Valley i Cornell, koji predstavljaju novinu u širokom asortimanu proizvoda.
Društvena odgovornost naše kompanije ni ovog puta nije izostala. Tako je u sredu 18.05.2016. na našem štandu održan humanitarni koktel pod sloganom „Magnet za ljubav“. Mnogobrojni poslovni partneri su se odazvali pozivu i dali svoj doprinos u realizaciji ovog humanog projekta.


REPUBLIČKO TAKMIČENJE UČENIKA IZ OBLASTI POLJOPRIVREDNE PROIZVODNJE

15-16.04.2016.

U Poljoprivrednoj školi u Futogu je 15. i 16. aprila 2016. održano REPUBLIČKO TAKMIČENJE UČENIKA IZ OBLASTI POLJOPRIVREDNE PROIZVODNJE.

Takmičenje je otvorio ministar prosvete, nauke i tehnologije Srđan Verbić, a ceremoniji su prisustvovali ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković, kao i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. Učesnici su bili učenici iz 30 poljoprivrednih škola na teritoriji Srbije, Slovenije, Mađarske, Hrvatske i Makedonije koji su se takmičili kroz teoretsku prveru stručnih znanja.

Kompanija AGROGLOBE je podržala ovaj projekat i time dala podršku učesnicima u sferi obrazovanja.


PROMOTIVNA PRODAJA HIBRIDA KUKURUZA

14.04.2016.

U maloprodajnim objektima je u toku promocija hibrida kukuruza kompanije Syngenta.
Na dan promocije naši stručnjaci su na raspolaganju svim zainteresovanim proizvođačima sa savetima i stručnom podrškom . Promocija se održava u svim poljoprivrednim apotekama koje distribuiraju hibride kukuruza ove semenske kuće.

Na dan promotivne prodaje uz svaku kupljenu setvenu jedinicu dobijate i lep poklon!


SREMSKI REKORDERI

26.02.2016.

U Sremskoj Mitrovici je održan 42. po redu Sabor takmičara zemljoradnika Srema.
Kompanija AGROGLOBE je bila sponzor održavanja ove manifestacije. Ovo takmičenje sremskih paora u postizanju najboljih rezultata u biljnoj i stočarskoj proizvodnji okupilo je 224 poljoprivredna proizvođača. Najbolji od njih su bili nagrađeni za postizanje rezultata u prilično teškoj proizvodnoj godini koja je iza nas, a našoj kompaniji je dodeljena Zahvalnica od strane Sremske privredne komore za izuzetan doprinos u realizaciji ovog Sabora.
Prisutni farmeri su pokazali veliku zainteresovanost za vrhunske hibride koje za predstojeću setvu nudi naša kompanija.
Zahvalnica

PREZENTACIJA SUNGLOBE TEHNOLOGIJE

26.02.2016.

Kompanija „AGROGLOBE“ je održala prezentaciju SUNGLOBE tehnologije u proizvodnji visokooleinskog suncokreta u dvorcu „Fantast“ u Bečeju.
Poslovnim partnerima je predstavljen projekat koji je naša kompanija po prvi put organizovala prošle sezone. Tehnologija gajenja suncokreta hibrida NK Ferti kao i trend u svetu po pitanju gajenja suncokreta sa visokim sadržajem oleinske kiseline bile su teme o kojima se razmatralo na ovoj prezentacii. Prikazani su i rezultati u proizvodnji i još jednom potvrđeni benefiti jedinstvene AG Tehnologije. Ovom prilikom uručene su i zahvalnice za ukazano poverenje i postignute rezulatate proizvođačima suncokreta ovog hibrida koji su učestvovali u projektu.
U prijatnom ambijentu, proveli smo jedan lep dan sa našim dragim kupcima.


AGROGLOBE NA 12. SAVETOVANJU POLJOPRIVREDNIKA NA TARI

24-30.01.2016.

Veliki broj farmera se okupio na Tari za vreme trajanja 12. Savetovanja poljoprivrednika kako bi se informisali o najnovijim dostignućima iz oblasti agrara, s'akcentom na poljoprivrednoj tehnici.

Među prisutnim izlagačima je bila i naša kompanija. Kao ekskluzivni diler za Srbiju, predstavili smo široki asortiman poljoprivredne mehanizacije brenda New Holland, kao i priključne mašine i adaptere brendova Kuhn i Fantini.

Ni ostali segmenti jedinstvene AG Tehnologije nisu bili zapostavljeni. Detaljno su objašnjeni na prezentaciji koja je održana od strane našeg stručnog tima gde su prisutni farmeri uvideli benefite ovakvog Integralnog i objedinjenog pristupa poslovanju i iskazali pozitivne reakcije.


50. SAVETOVANJE AGRONOMA I POLJOPRIVREDNIKA NA ZLATIBORU

24-30.01.2016.

Jubilarno 50. Savetovanje agronoma i poljoprivrednika Srbije je održano na Zlatiboru u periodu od 24. do 30. januara. Najnovija naučna i tehnićka dostignuća na polju semenskog materijala, sredstava za zaštitu i prihranu bilja, kao i najnovije sorte i hibridi rataskih kultura su teme o kojima se i ove godine razmatralo..

Kompanija „Agroglobe“ je svoje poslovne partnere ugostila u hotelu „Idila“. Uz druženje i razmenu iskustava iz prethodne godine, još jednom su potvrđeni mnogi benefiti usled korišćenja svih segmenata naše jedinstvene AG Tehnologije koji se nadovezuju jedan na drugi i čine krug koji se ponavlja iz godine u godinu. U saradnji sa kolegama iz Aik Banke, uz promociju njihovih proizvoda, ovom prilikom smo pozvali sve naše prijatelje da podrže humanitarnu akciju „Magnet za ljubav“, koju je pokrenula MK Group sa IZZZDIOV..

Epitet najvećeg skupa ove vrste, ne smo u Srbiji već i u čitavom regionu, opravdalo je prisustvo velikog broja posetioca i poslovnih partnera čime je dokazano da se privredni razvoj bazira upravo na poljoprivredi.


„DOBAR DAN DOMAĆINE“

21-22.01.2016.

Na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu je održano Savetovanje pod nazivom „Dobar dan domaćine“. Ovaj skup, koji je bio održan po četvrti put, okupio je mnogobrojne poljoprivrednike, agronome i savetodavne službe iz regiona.

Kompanija „Agroglobe“ je bila prisutna među izlagačima. Posetioci su bili u prilici da se upoznaju sa širokim asortimanom proizvoda i usluga koje nudi naša kompanija, objedinjenih u jedistvenu celinu pod nazivom - AG Technology.

Svi zainteresovani su mogli da dobiju detaljne informacije o kompletnom portfoliu koji obuhvata mogućnost ugovaranja i finansiranja proizvodnje, bogati program semenske robe, pesticida, mineralnih đubriva, poljoprivredne mehanizacije brenda New Holland i Kuhn, kao i uslugu otkupa, lagerovanja i izvoza gotovih agroproizvoda.

Vesti iz 2015 godine >>
agroglobe.rs

Serija RB

Serija BB