Delatnosti > Društvena odgovornost

Društvena odgovornost

HUMANITARNA AKCIJA „MAGNET ZA LJUBAV“

Svečanim koktelom u hotelu Sheraton, obeležen je uspešan završetak humanitarne akcije „Magnet za ljubav“. Kompanija MK Group, jedan je od osnivača fondacije “Magnet za ljubav”, na čiju inicijativu je sakupljeno 400.000 evra za kupovinu prateće opreme za Dečiju bolnicu u Novom Sadu. Kompanija Agroglobe je aktivno učestvovala u ovoj humanitarnoj akciji I dala svoj doprinos.

Hvala svima koji su pomogli ostvarivanju cilja projekta.



UČENICI ŠOSO „DR MILAN PETROVIĆ“ KAO GOSTI NA SAJMU POLJOPRIVREDE

Agroglobe je i ove godine, kao društveno odgovorna kompanija, ugostila na svom štandu učenike ŠOSO „Dr Milan Petrović“. Prilikom posete uživali su u gostoprimstvu naših kolega koji su im pružili priliku da uživaju u našim velelepnim poljoprivrednim mašinama brenda New Holland i bliže upoznaju važnost poljoprivrede.



VI DEČIJE OLIMPIJSKE IGRE U RUMI

VI Dečije olimpijske igre u u dvorištu srednje tehničke i poljoprivredne škole u Rumi održane su 3.juna 2017. godine, pod sloganom “Radost u pobedi dostojanstvo u porazu“. Cilj manifestacije je promocija sporta i sportskog duha, druženje i lepe uspomene na vrtić.

Naša kompanija je podržala organizaciju ove manifestacije u želji da mališani razviju pravilan odnos prema sportu.



DONACIJA SPORTSKIH DRESOVA MALIM KLUBOVIMA ŠIROM VOJVODINE

„Agroglobe d.o.o.“, kompanija koja posluje u okviru sistema MK Group, još jedanput je na delu pokazala da je društveno odgovorna kompanija i da u svojim korporativnim vrednostima neguje i ističe značaj društveno odgovornog poslovanja.

Agroglobe se kontinuirano zalaže za unapređenje i negovanje sporta kako kod najmlađih tako i kod starijh omladinaca.Ovog puta je donacijom fudbalskih i košarkaških dresova pomogao male klubove širom Vojvodine.



V DEČIJE OLIMPIJSKE IGRE U RUMI

U dvorištu Tehničke škole „Milenko Brzak Uča“, 11. juna 2016. godine su održane V Dečije olimpijske igre predškolaca Rume. Na takmičenju se pojavilo oko 140 mališana svrstanih u devet ekipa. Sportske discipline su bile skok u dalj, trčanje na 30 metara, bacanje vorteksa i nadvlačenje konopca. U ime sportista, učesnike je pozdravio državni prvak u skoku u dalj i troskoku, prvi rumski olimpijac Aleksandar Bundalo.

Kompanija „Agroglobe“ je i ove godine, tradicionalno, podržala ovaj projekat i time dala podršku učesnicima ove manifestacije, promociji sporta i razvoju sportskog duha.



REPUBLIČKO TAKMIČENJE UČENIKA IZ OBLASTI POLJOPRIVREDNE PROIZVODNJE

U Poljoprivrednoj školi u Futogu je 15. i 16. aprila 2016. održano REPUBLIČKO TAKMIČENJE UČENIKA IZ OBLASTI POLJOPRIVREDNE PROIZVODNJE.

Takmičenje je otvorio ministar prosvete, nauke i tehnologije Srđan Verbić, a ceremoniji su prisustvovali ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković, kao i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. Učesnici su bili učenici iz 30 poljoprivrednih škola na teritoriji Srbije, Slovenije, Mađarske, Hrvatske i Makedonije koji su se takmičili kroz teoretsku prveru stručnih znanja.

Kompanija AGROGLOBE je podržala ovaj projekat i time dala podršku učesnicima u sferi obrazovanja.