Aktuelnosti > Vesti

Vesti

Klik na naslove za detalje

31.10.2019.

Našoj kompaniji dodeljena plaketa za sponzorstvo događaja

„Serbia Grain Conference 2019" – prva srpska žitarska konferencija održana je u hotelu Hilton u Beogradu. Ovo je prva konferencija ove vrste organizovana u Srbiji u okviru zajedničkog projekta između Udruženja Žita Srbije, Agencije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih Nacija (UN FAO) i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), a u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije sa idejom da ovaj događaj postane tradicionalan.

Konferencija je okupila 220 učesnika, uključujući predstavnike nacionalnih žitarskih Asocijacija , predstavnike i zvaničnike srpske vlade i resornih Ministarstava, zvanice iz sektora privrede iz internacionalnih kompanija koje posluju u sektoru trgovine žitaricama i uljaricama , kao i srpske trgovce i izvoznike žitarica i uljarica – članice Udruženja Žita Srbije.

Učesnicima su u prvom bloku bile predstavljene prognoze i procene proizvodnje žitarica i uljarica u svetu za tekuću ekonomsku godinu od strane eksperata iz FAO i Internacionalnog Žitarskog Saveta, najnoviji trendovi na svetskom tržištu, podaci o količinama i kvalitetu izvezene pšenice, kukuruza, suncokreta, soje i uljane repice u Srbiji, izvozne mogućnosti naše zemlje, a u drugom bloku i skladišni kapaciteti i mogućnosti i nedostaci naše logistike. Konferencija je završena predavanjem na temu Robne berze u Srbiji.

Udruženje Žita Srbije izrazilo je veliku zahvalnost našoj kompaniji Agroglobe, dodeljivanjem specijalne plakete koju je preuzeo naš kolega Vladimir Milošević, direktor spoljne trgovine te kompanije.


16.10.2019.

OBJAVA NACRTA UGOVORA O STATUSNOJ PROMENI PRIPAJANJA ZAKLJUČEN IZMEĐU AGROGLOBE KAO DRUŠTVA STICAOCA, AGROBREST KAO DRUŠTVA PRENOSIOCA 1 I AGRORADIČEVIĆ KAO DRUŠTVA PRENOSIOCA 2

25.09.2019.

Objava nacrta ugovora o statusnoj promeni pripajanja društva prenosioca Agroglobe Agrar Apatin društvu sticaocu Agroglobe doo Novi Sad

09.08.2019.

Osiguranje uljane repice 2019

23.04.2019.

MK Group i ove godine na čelu srpskog agrara

Prema godišnjem izveštaju „Žita Srbije“ ukupan izvoz žitarica i uljarica tokom 2018. godine iznosi 2,9 miliona tona. Članice MK Group, na čelu sa kompanijom Agroglobe, zajedno izvoze više od 500.000 tona i ujedno, čine najvećeg izvoznika ovih sirovina u Srbiji.

Kada je u pitanju najzastupljenija ratarska kultura – kukuruz, u ukupnom izvozu u Srbiji učestvuje 195 kompanija, među kojima Agroglobe, koja sa ostalim članicama MK Group, izvozi 239,138 tona ove žitarice. Najveća količina kukuruza iz Srbije otišla je u Rumuniju, a za njom, najveći uvoznici su Bosna i Hercegovina, kao i Italija.

Tokom 2018. godine najveći uvoznici soje iz Srbije bili su Rusija, Nemačka i Rumunija. Gotovo trećinu ukupnog izvoza od 70.078 tona ove uljarice obezbedile su MK Group članice.

Godina za nama je rekordna po pitanju izvoza pšenice - čak 1.202.317 tone. MK Group, sa svojim članicama je u samom vrhu pšeničnih izvoznika, sa zajedničkim izvozom od gotovo 200,000 tona u zemlje regiona, ali i u Rumuniju, Austriju i Italiju.

Pored izvoza sirovina, MK Group prednjači i po pitanju izvoza gotovih proizvoda od pšenice. Izvoz brašna Srbije tokom 2018. godine, iznosio je 176.112 tona. Od 98 izvoznika iz naše zemlje, lidersku poziciju, sa više od 22.000 tona drži Žito Bačka Kula koja takođe posluje u okviru MK Group sistema.

„Agroglobe ove godine proslavlja jubilej - 15 godina postojanja, tokom kojih je izrastao u jednog od najvećih izvozno orijentisanih firmi iz domena agro poslovanja“, rekao je Božidar Kostić. „Ponosan sam na ostvarene rezultate. Posebno sam zadovoljan što nismo ostvarili samo najveći izvoz sirovina već i gotovih proizvoda. Ovakva izvozna strategija nije značajna samo za našu grupaciju već i za celu državu koja na ovaj način generiše veći BDP“, istakao direktor Agrogloba koji posluje u sastavu MK Group.

Kukuruz i pšenica predstavljaju samo deo useva Agrarne divizije MK Group, koja samostalno obrađuje više od 15 različitih useva na 27.000 hektara zemlje.

28.03.2019.

Intervju predsednika MK Group Miodraga Kostića za 'Blic'

Predsednik MK Group Miodrag Kostić u velikom intervjuu za "Blic" govori o daljim strateškim planovima kompanije, kao i o tome da MK Group nije jedan čovek. Ceo intervju pročitajte ovde.

12.03.2019.

Privredno društvo Agroglobe doo Novi Sad, ul. Bulevar Oslobođenja br. 60 obaveštava javnost da je dana 12.03.2019. godine doneta Izmena Nacrta ugovora o statusnoj promeni pripajanja, celokupan tekst izmene nacrta u skladu sa odredbom člana 495 Zakona o privrednim društima, se objavljuje na internet stranici društva.

Privredno društvo Agroglobe doo Novi Sad, ul. Bulevar Oslobođenja br. 60 obaveštava javnost da je dana 12.03.2019. godine doneta Izmena Nacrta ugovora o statusnoj promeni pripajanja, celokupan tekst izmene nacrta u skladu sa odredbom člana 495 Zakona o privrednim društima, se objavljuje na internet stranici društva.

28.2.2019.

ZIMSKI SASTANCI

Tokom januara i februara stručni tim Agroglobe-a održao je niz edukativno-promotivnih predavanja širom Bačke, Banata i Srema. Poljoprivrednim proizvođačima predstavljen je program semena, pesticida i đubriva koje Agroglobe distribuira u ovoj proizvodnoj godini, kao i celokupna tehnologija proizvodnje. Pored široke palete proizvoda Agroglobe nudi i stručnu podršku na terenu, pomoć pri prevazilaženju različitih problema sa kojima se proizvođači sreću u toku proizvodnje.

31.01.2019.

53. SAVETOVANJE AGRONOMA NA ZLATIBORU

Naša kompanija, Agroglobe, je uz druženje i razmenu iskustava ugostila svoje poslovne partnere i bila domaćin u prijatnom ambijentu hotela ”Idila”.
Uz druženje i razmenu iskustava iz prethodne godine, još jednom su potvrđeni mnogi benefiti usled saradnje sa nama.

Hvala svima koji su nas ovim povodom posetili!

19.01.2019

NOVI VIZUELNI IDENTITET MK GROUP

Sektor korporativnih komunikacija je u proteklom periodu predano radio na definisanju i osmišljavanju našeg novog vizuelnog identiteta, koji će svojim izgledom i sloganom objediniti sve ono što MK Group zaista jeste. S ponosom vam predstavljamo novo ruho naše kompanije.

NOVI VIZUELNI IDENTITET MK GROUP

Tokom 35 godina poslovanja MK Group, u okviru koje posluje naša kompanija, je postigla impresivne rezultate u tri ključne oblasti u kojima danas posluje: agrar, turizam i finansije i pozicionirala se kao jedna od vodećih kompanija u Jugoistočnoj Evropi.

MK Group sistem je rastao i napredovao, pa je postalo neophodno da se veličina i uspešnost predstavi novim vizuelnim izrazom. Svrha postojanja MK Group sistema tokom više od tri i po decenije, sama se iskristalisala : MK GROUP RUKOVOĐENA SVOJIM VREDNOSTIMA I PAMETNIM ODLUKAMA PRETVARA VIZIJU U RAST POSLOVANJA, LJUDI I DRUŠTVA U CELINI. Efikasnim poslovanjem u svim oblastima, od jedne kompanije do čak 75, od samo 3 zaposlena do više od 7.000, a delatnosti MK Group omogućile su i privredni razvoj regiona u kojem kompanija posluje. Po osnovu poreza i doprinosa, kompanija MK Group na godišnjem nivou izdvaja 109 miliona evra čime aktivno radi na unapređenju društva naše zemlje, a samim tim i kvaliteta života celokupne zajednice.

Novi vizual, podrazumevao je i definisanje jednog sveobuhvatnog slogana koji će objediniti sve ono što MK Group predstavlja. Sve je započelo od vizije osnivača, a dugogodišnje poslovne rezultate postizali su se i postižu ih svakodnevnim donošenjem pametnih odluka – otuda i sam slogan : One vision. Smart decisions, što u prevodu znači - Jedna vizija. Pametne odluke.

Novim vizuelnim identitetom MK Group simbolično proslavlja 35 godina poslovanja, 35 godina uspeha i 35 godina pametnih odluka.

Kada je usvojen novi logotip i slogan, bilo je neophodno adekvatno ga primeniti na sve divizije u kojima MK Group posluje. Imajući u vidu raznovrsnost kompanija – počev od agrara, mesne industrije, šećerne industrije, trgovine i logistike, finansija i hotelijerstva, prefiks MK dodat je na divizije u okviru svih kompanija članica.

2018

26-30.11.2018.

XV SAVETOVANJE O ZAŠTITI BILJA NA ZLATIBORU

XV Savetovanje o zaštiti bilja je i ove godine održano na Zlatiboru.

Naša kompanija je ugostila svoje poslovne partnere i prijatelje u hotelu “Idila”. Na ovom skupu smo predstavili sve novine kojima će u sledećoj sezoni biti obogaćen naš portfolio.

Zahvaljujemo se svima koji su nas i ovim povodom posetili.

24.10.2018.

PRIVREDNO DRUŠTVO AGROGLOBE DOO NOVI SAD, UL. NARODNOG FRONTA BR. 23 OBAVEŠTAVA JAVNOST DA JE DANA 23.10.2018.GODINE POTPISAN NACRT UGOVORA O STATUSNOJ PROMENI PRIPAJANJA, CELOKUPAN TEKST NACRTA U SKLADU SA ODREDBOM ČLANA 495 ZAKONA O PRIVREDNIM DRUŠTIMA, SE OBJAVLJUJE NA INTERNET STRANICI DRUŠTVA

Privredno društvo Agroglobe doo Novi Sad, ul. Narodnog fronta br. 23 obaveštava javnost da je dana 23.10.2018.godine potpisan Nacrt ugovora o statusnoj promeni pripajanja, celokupan tekst nacrta u skladu sa odredbom člana 495 Zakona o privrednim društima, se objavljuje na internet stranici društva

22.10.2018.

LICITACIJA POLOVNE MEHANIZACIJE

AGROGLOBE AGRAR doo, Apatin

Na osnovu odobrenja organa upravljanja AGROGLOBE AGRAR doo Apatin, raspisuje se:
O G L A S
O PRODAJI RASHODOVANIH OSNOVNIH SREDSTAVA
PUTEM USMENOG JAVNOG NADMETANJA - LICITACIJE
dana 27.10.2018. godine (subota) u 10:00 časova
kod AGROGLOBE AGRAR doo, Apatin, na adresi Somborska 119

Navedena osnovna sredstva se prodaju u viđenom stanju bez prava na naknadnu reklamaciju. Razgledanje osnovnih sredstava je na dan prodaje, dva sata pre početka licitacije. Pravo učešća na licitaciji imaju sva pravna i fizička lica, osim članova licitacione komisije.

Prisustvo javnom nadmetanju će biti omogućeno samo onim zainteresovanim licima koja izvrše uplatu depozita, odnosno učestvuju aktivno u procesu javnog nadmetanja. Svi učesnici koji budu ometali tok usmenog javnog nadmetanja će biti isključeni iz daljeg toka licitacije, uz gubitak prava na povrat uplaćenog depozita. Vođenje javnog nadmetanja i održavanje reda na istom je u nadležnosti licitacione komisije Agroglobe Agrar doo.

Svi učesnici usmenog javnog nadmetanja dužni su da za učešće u prodaji putem javne licitacije polože depozit u iznosu od 10% od početne cene na tekući račun AGROGLOBE AGRAR doo Apatin, na broj: 160-929064-82 kod banke Intesa ili uplate ovlašćenom licu od strane AGROGLOBE AGRAR doo na mestu održavanja licitacije, pre početka javnog nadmetanja. Svaka uplata depozita od strane učesnika javnog nadmetanja za određeno osnovno sredstvo smatraće se kao izraz PRIHVATANJA POČETNE CENE za navedeno osnovno sredstvo na licitaciji.


Pravna i fizička lica koja izlicitiraju najveću cenu dužni su da u roku od 3 radna dana od dana licitacije, dakle do 31.10.2018.g. izvrše uplatu izlicitirane cene, potpišu kupoprodajni ugovor i potom preuzmu kompletnu raspoloživu dokumentaciju i kupljena sredstva. Porez na dodatu vrednost i druge zakonske obaveze u vezi poreza snosi kupac. Ukoliko licitant koji je dao najpovoljniju ponudu u roku od 3 radna dana od dana licitacije ne izvrši uplatu izlicitirane cene, gubi pravo na povraćaj uplaćenog depozita od 10% vrednosti. Najmanji licitacioni korak je određen za svako OS koje je predmet prodaje.

Sve dodatne informacije možete dobiti na kontakt telefone: 064/ 8711211 ili 064/ 8550220

Licitaciona komisija Agroglobe Agrar doo

19.09.2018.

HUMANITARNA AKCIJA „MAGNET ZA LJUBAV“

Svečanim koktelom u hotelu Sheraton, obeležen je uspešan završetak humanitarne akcije „Magnet za ljubav“. Kompanija MK Group, jedan je od osnivača fondacije “Magnet za ljubav”, na čiju inicijativu je sakupljeno 400.000 evra za kupovinu prateće opreme za Dečiju bolnicu u Novom Sadu. Kompanija Agroglobe je aktivno učestvovala u ovoj humanitarnoj akciji I dala svoj doprinos.

Hvala svima koji su pomogli ostvarivanju cilja projekta.

27.08.2018.

ULJANA REPICA 2018.

U prethodnom periodu stručni tim kompanije Agroglobe održao su prezentacije širom Vojvodine na kojima su predstavljeni novi hibridi uljane repice. U našem portfoliu se pojavilo pet novih hibrida vrhunskog kvaliteta: Factor, Gordon i Umberto (KWS) kao i Darko i Imperio (Euralis). Svi hibridi imaju visok genetski potencijal za prinos i visok sadržaj ulja.

10.06.2018.

85. MEĐUNARODNI POLJOPRIVREDNI SAJAM

Ovogodišnji Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu održane je u periodu od 15. do 21. maja. Agroglobe i MK Commerce su se i ove godine predstavili kao vodeće kompanije u sferi poljoprivrede. Ostvareni su brojni poslovni kontakti sa kompanijama kako iz zemlje tako i iz inostranstva. Agroglobe kao generalni distributer New Holland-a zabeležio je nezapamćenu posetu na spoljnom štandu na kojem su bile izložene poljoprivredne mašine vrhunskog kvaliteta. Hvala svima koji ste nas posetili!

01.04.2018.

ZIMSKI SASTANCI

Tokom zimskih meseci stručni tim kompanije Agroglobe održao je brojna edukativno-promotivna predavanja u mnogim mestima u Vojvodini namenjena agronomima i poljoprivrednim proizvođačima – svima koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom. Uz predstavljenje programa semena i sredstava za zaštitu bilja koje Agroglobe distribuira u ovoj proizvodnoj godini, proizvođačima je preporučena kompletna tehnologija proizvodnje najzastupljenijih biljnih vrsta na njihovom terenu. Pored široke palete proizvoda Agroglobe je ponudio i stručnu podršku na terenu, pomoć pri prevazilaženju različitih problema sa kojima se proizvođači sreću u toku proizvodnje.

26.01.2018.

52. SAVETOVANJE AGRONOMA SRBIJE NA ZLATIBORU

Na Zlatiboru je, u periodu od 22. do 26. januara 2018. godine, održano 52. Savetovanje agronoma Srbije. Naša kompanija, Agroglobe, je uz MK Commerce, ugostila svoje poslovne partnere I prijatelje u prijatnom ambijentu hotela ”Idila”. Gostima je bio dostupan i promotivni materijal sa svim neophodnim informacijama.

Zahvaljujemo se svima koji su nas ovim povodom posetili.

2017

01.12.2017.

XIV SIMPOZIJUM O ZAŠTITI BILJA NA ZLATIBORU

AGROGLOBE je tradicionalno organizovao druženje sa poslovnim partnerima u hotelu „Idila“ na Zlatiboru za vreme održavanja XIV Savetovanja o zaštiti bilja od 27.11.-01.12.2017. godine.

Kroz zajedničko druženje, uz podelu promotivnog materijala, posetiocima smo na ovom skupu predstavili sve prednosti saradnje sa našom kompanijom, kao i novine kojima će u sledećoj sezoni biti obogaćen naš portfolio.

Zahvaljujemo se svima koji su nas i ovim povodom posetili.

01.11.2017.

VI DEČIJE OLIMPIJSKE IGRE U RUMI

VI Dečije olimpijske igre u u dvorištu srednje tehničke i poljoprivredne škole u Rumi održane su 3.juna 2017. godine, pod sloganom “Radost u pobedi dostojanstvo u porazu“. Cilj manifestacije je promocija sporta i sportskog duha, druženje i lepe uspomene na vrtić.

Naša kompanija je podržala organizaciju ove manifestacije u želji da mališani razviju pravilan odnos prema sportu.

12.10.2017.

DRUŠTVENO ODGOVORNA KOMPANIJA

„Agroglobe d.o.o.“, kompanija koja posluje u okviru sistema MK Group, još jedanput je na delu pokazala da je društveno odgovorna kompanija i da u svojim korporativnim vrednostima neguje i ističe značaj društveno odgovornog poslovanja.

Agroglobe se kontinuirano zalaže za unapređenje i negovanje sporta kako kod najmlađih tako i kod starijh omladinaca.Ovog puta je donacijom fudbalskih i košarkaških dresova pomogao male klubove širom Vojvodine.

07.06.2017.

84. MEĐUNARODNI POLJOPRIVREDNI SAJAM

Kompanija Agroglobe je i ove godine bila izlagač na 84. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu u periodu od 13. do 19. maja 2017. godine. Poslovne partnere smo ugostili u Master hali, na zajedničkom štandu sa kompanijom MK Commerce. Brojni posetioci sajma i poslovni partneri u prijatnom druženju sa domaćinima štanda razmenili su iskustva iz prakse, upoznali se sa inovacijama i pravcima u poslovanju u narednom periodu. Na otvorenom delu izlagačkog prostora, kompanija Agroglobe je predstavila bogati portfolio poljoprivredne mehanizacije. Iz ponude smo izdvojili i izložili kombajne i traktore brenda New Holland, priključne mašine Kuhn, adaptere Fantini i sisteme za navodnjavanje brendova Marani, Valley, Cornell i Metzer koji predstavljaju novinu u širokom asortimanu proizvoda.

03.05.2017.

84. MEĐUNARODNI POLJOPRIVREDNI SAJAM

19.01.2017.

51. SAVETOVANJE AGRONOMA I POLJOPRIVREDNIKA SRBIJE

Dragi prijatelji,

Imamo veliko zadovoljstvo da Vas pozovemo da budete naši gosti u sredu, 25.01.2017. na koktelu od 11 do 14 časova u hotelu „Idila“ na Zlatiboru.

Dođite da nastavimo tradicionalno druženje!

2016

28.11-02.12.2016.

XV SIMPOZIJUM O ZAŠTITI BILJA

U jednom od najpopularnijih turističkih centara Srbije, na Zlatiboru, održan je XV Simpozijum o zaštiti bilja od 28. novembra do 2. decembra 2016. godine.

Kompanija Agroglobe tradicionalno je ugostila svoje poslovne partnere i prijatelje u hotelu „Idila“. Kroz zajedničko druženje uz podelu promotivnog materijala posetiocima, predstavljene su nove strategije za dalju, još bolju, saradnju.

Zahvaljujemo se svima koji su nas ovim povodom posetili i ukazali poverenje.

21.-23.09.2016.

JUBILARNI X KONGRES O KOROVIMA

Jubilarni X kongres ’O Korovima’ održan je od 21. do 23. septembra 2016. god u Vrdniku, u organizaciji Herbološkog društva Srbije. Marketing i stručna služba Agroglobe-a je prisustvovala i ispratila ovu značajnu problematiku u zaštiti bilja - a to je pojava „rezistentnosti korova“ na herbicide.

Predstavljeni su naučni radovi, usmeni referati, održane diskusije u što boljoj razmeni iskustva iz oblasti proučavanja suzbijanja korova gde su učestvovali eminentni inostrani i domaći predavači u okviru tematskih sekcija koncipiranih da na najbolji način okupe i podstaknu rešavanju problematike. Iskustva iz Nebraske (SAD), Nemačke, Poljske, Francuske, Grčke, Slovenije, Hrvatske, Republike Srpske.

08.-13.09.2016.

XIII ŠUMADIJSKI SAJAM

Tradicionalni XIII Šumadijski sajam koji se održao u Kragujevcu u periodu 08-13.09.2016. godine, bio je najuspešniji do sada. Veliki broj izlagača, preko 200 njih, predstavilo je svoj program posetiocima uz brojne manifestacije koje dolaze iz srca Šumadije.

Kompanija Agroglobe je, kao i veliki broj kompanija, zadruga, udruženja i pojedinaca, imala priliku da predstavi svoje proizvode i usluge.

Izložili smo poljoprivrednu mehanizaciju brenda New Holland i priključne mašine brenda Kuhn.

Imajući u vidu predstojeću setvu ozime pšenice, posebnu pažnju smo posvetili predstavljanju sorti ANAPURNA, APACHE I ANDINO.

09.09.2016.

MOJA BAŠTA

Dana 09.09.2016 godine u okviru projekta Dani Poljoprivrede – Kikinda 2016, udruženje poljoprivrednih proizvođača „BANATSKA LENIJA“ ornanizovalo je centralnu manifestaciju ’’MOJA BAŠTA’’.

Naša kompanija je posetiocima predstavila AG Tehnologiju, kao i celokupnu ponudu svojih proizvoda i usluga. Zbog predstojeće setve, poseban akcenat je stavljen na ponudu semenske pšenice.

04.09.2016.

XVI SAJAM SVINJA I POLJOPRIVREDE U KUZMINU

Tradicionali XVI Sajam svinja i poljoprivrede u organizaciji Udruženje odgajivača svinja Graničar se održao u Kuzminu u period 3- 4.09.2016. godine.

Centralnu manifestaciju je otvorio ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Na sajmu je učestvovalo 25 izlagača, među kojima su bili proizođači stočne hrane, farme koje se bave uzgojem svinja, kompanije koje su predstavile program mehanizacije, a manifesaciju su ulepšali folklorni igrači iz Kuzmina.

Agroglobe d.o.o. se na Sajmu predstavio NEW HOLLAND traktorima srednje snage, kao i sa aktuelnom temom o predstojećoj setvi pšenice sortama Anapurna, Apach i Andino.

23.08.2016.

RASPISAN KONKURS ZA NOVA RADNA MESTA

Otvoren je novi konkurs za posao. Tražimo komercijalne referente, regionalne menadžere i menadžere za ključne klijente.
Više o ovom konkursu saznajte ovde.

08.08.2016.

SETVA ULJANE REPICE

Za predstojeću setvu uljane repice Agroglobe u svojoj ponudi ima dva srednje rana hibrida najpoznatije semenske kompanije Syngenta, NK Aviator i NK Petrol.

NK Aviator je srednje rani hibrid sa visokim prinosom i sadržajem ulja. Dobro podnosi niske temperature i izmrzavanje. Tolerantan je na sušu i na prouzrokovače bolesti (Phoma sp.). Ima snažan korenov sistem i robusno stablo. Ujednačenog je sazrevanja.

NK Petrol je srednje rani hibrid vrhunske genetike sa visokim prinosom uz siguran povrat ulaganja u proizvodnju. Ima brz početni porast. Odlično prezimljava jer je jaka i robusna biljka sa moćnim korenovim sistemom. Stabljike su čvrste i otporne na poleganje.

Za više informacija obratite se našem prodajnom timu.

22.06.2016.

ŽETVA 2016.

Agroglobe vrši otkup merkantilne pšenice roda 2016. u svojim silosima i skladištima:
· Silos Melenci, 023/731-466
· Silos Sečanj, 023/841-506
· Silos Kukujevci, 022/742-400
· Silos Ruma, 022/474-179
· Silos Čoka, 0230/71-086
· Skladište Uljma, 064/871-3518

14-20.05.2016.

83. MEDJUNARODNI POLJOPRIVREDNI SAJAM U NOVOM SADU

83. međunarodni poljoprivredni sajam je održan u Novom Sadu u perodu od 14. do 20. maja 2016. Kompanija AGROGLOBE je bila među izlagačima na ovoj manifestaciji.
Svoje poslovne partnere smo ugostili u Master hali, na zajedničkom štandu sa kompanijom MK Commerce, gde smo uz druženje i razmenu poslovnih iskustava prezentovali široki asortiman proizvoda i usluga objedinjenih u jedinstvenu celinu na našem tržištu - AG Technology. Na otvorenom delu izlagačkog prostora, kompanija AGROGLOBE je predstavila bogati portfolio poljoprivredne mehanizacije. Iz ponud
e smo izdvojili i izložili kombajne i traktore brenda New Holland, priključne mašine Kuhn (tanjirače, žitne sejalice, plugove, rasipače, prskalice...), adaptere Fantini i sisteme za navodnjavanje brendova Marani, Valley i Cornell, koji predstavljaju novinu u širokom asortimanu proizvoda.
Društvena odgovornost naše kompanije ni ovog puta nije izostala. Tako je u sredu 18.05.2016. na našem štandu održan humanitarni koktel pod sloganom „Magnet za ljubav“. Mnogobrojni poslovni partneri su se odazvali pozivu i dali svoj doprinos u realizaciji ovog humanog projekta.

15-16.04.2016.

REPUBLIČKO TAKMIČENJE UČENIKA IZ OBLASTI POLJOPRIVREDNE PROIZVODNJE

U Poljoprivrednoj školi u Futogu je 15. i 16. aprila 2016. održano REPUBLIČKO TAKMIČENJE UČENIKA IZ OBLASTI POLJOPRIVREDNE PROIZVODNJE.

Takmičenje je otvorio ministar prosvete, nauke i tehnologije Srđan Verbić, a ceremoniji su prisustvovali ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković, kao i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. Učesnici su bili učenici iz 30 poljoprivrednih škola na teritoriji Srbije, Slovenije, Mađarske, Hrvatske i Makedonije koji su se takmičili kroz teoretsku prveru stručnih znanja.

Kompanija AGROGLOBE je podržala ovaj projekat i time dala podršku učesnicima u sferi obrazovanja.

14.04.2016.

PROMOTIVNA PRODAJA HIBRIDA KUKURUZA

U maloprodajnim objektima je u toku promocija hibrida kukuruza kompanije Syngenta.
Na dan promocije naši stručnjaci su na raspolaganju svim zainteresovanim proizvođačima sa savetima i stručnom podrškom . Promocija se održava u svim poljoprivrednim apotekama koje distribuiraju hibride kukuruza ove semenske kuće.

Na dan promotivne prodaje uz svaku kupljenu setvenu jedinicu dobijate i lep poklon!

26.02.2016.

SREMSKI REKORDERI

U Sremskoj Mitrovici je održan 42. po redu Sabor takmičara zemljoradnika Srema.
Kompanija AGROGLOBE je bila sponzor održavanja ove manifestacije. Ovo takmičenje sremskih paora u postizanju najboljih rezultata u biljnoj i stočarskoj proizvodnji okupilo je 224 poljoprivredna proizvođača. Najbolji od njih su bili nagrađeni za postizanje rezultata u prilično teškoj proizvodnoj godini koja je iza nas, a našoj kompaniji je dodeljena Zahvalnica od strane Sremske privredne komore za izuzetan doprinos u realizaciji ovog Sabora.
Prisutni farmeri su pokazali veliku zainteresovanost za vrhunske hibride koje za predstojeću setvu nudi naša kompanija.


Zahvalnica

26.02.2016.

PREZENTACIJA SUNGLOBE TEHNOLOGIJE

Kompanija „AGROGLOBE“ je održala prezentaciju SUNGLOBE tehnologije u proizvodnji visokooleinskog suncokreta u dvorcu „Fantast“ u Bečeju.
Poslovnim partnerima je predstavljen projekat koji je naša kompanija po prvi put organizovala prošle sezone. Tehnologija gajenja suncokreta hibrida NK Ferti kao i trend u svetu po pitanju gajenja suncokreta sa visokim sadržajem oleinske kiseline bile su teme o kojima se razmatralo na ovoj prezentacii. Prikazani su i rezultati u proizvodnji i još jednom potvrđeni benefiti jedinstvene AG Tehnologije. Ovom prilikom uručene su i zahvalnice za ukazano poverenje i postignute rezulatate proizvođačima suncokreta ovog hibrida koji su učestvovali u projektu.
U prijatnom ambijentu, proveli smo jedan lep dan sa našim dragim kupcima.

24-30.01.2016.

AGROGLOBE NA 12. SAVETOVANJU POLJOPRIVREDNIKA NA TARI

Veliki broj farmera se okupio na Tari za vreme trajanja 12. Savetovanja poljoprivrednika kako bi se informisali o najnovijim dostignućima iz oblasti agrara, s'akcentom na poljoprivrednoj tehnici.

Među prisutnim izlagačima je bila i naša kompanija. Kao ekskluzivni diler za Srbiju, predstavili smo široki asortiman poljoprivredne mehanizacije brenda New Holland, kao i priključne mašine i adaptere brendova Kuhn i Fantini.

Ni ostali segmenti jedinstvene AG Tehnologije nisu bili zapostavljeni. Detaljno su objašnjeni na prezentaciji koja je održana od strane našeg stručnog tima gde su prisutni farmeri uvideli benefite ovakvog Integralnog i objedinjenog pristupa poslovanju i iskazali pozitivne reakcije.

24-30.01.2016.

50. SAVETOVANJE AGRONOMA I POLJOPRIVREDNIKA NA ZLATIBORU

Jubilarno 50. Savetovanje agronoma i poljoprivrednika Srbije je održano na Zlatiboru u periodu od 24. do 30. januara. Najnovija naučna i tehnićka dostignuća na polju semenskog materijala, sredstava za zaštitu i prihranu bilja, kao i najnovije sorte i hibridi rataskih kultura su teme o kojima se i ove godine razmatralo..

Kompanija „Agroglobe“ je svoje poslovne partnere ugostila u hotelu „Idila“. Uz druženje i razmenu iskustava iz prethodne godine, još jednom su potvrđeni mnogi benefiti usled korišćenja svih segmenata naše jedinstvene AG Tehnologije koji se nadovezuju jedan na drugi i čine krug koji se ponavlja iz godine u godinu. U saradnji sa kolegama iz Aik Banke, uz promociju njihovih proizvoda, ovom prilikom smo pozvali sve naše prijatelje da podrže humanitarnu akciju „Magnet za ljubav“, koju je pokrenula MK Group sa IZZZDIOV..

Epitet najvećeg skupa ove vrste, ne smo u Srbiji već i u čitavom regionu, opravdalo je prisustvo velikog broja posetioca i poslovnih partnera čime je dokazano da se privredni razvoj bazira upravo na poljoprivredi.

21-22.01.2016.

„DOBAR DAN DOMAĆINE“

Na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu je održano Savetovanje pod nazivom „Dobar dan domaćine“. Ovaj skup, koji je bio održan po četvrti put, okupio je mnogobrojne poljoprivrednike, agronome i savetodavne službe iz regiona.

Kompanija „Agroglobe“ je bila prisutna među izlagačima. Posetioci su bili u prilici da se upoznaju sa širokim asortimanom proizvoda i usluga koje nudi naša kompanija, objedinjenih u jedistvenu celinu pod nazivom - AG Technology.

Svi zainteresovani su mogli da dobiju detaljne informacije o kompletnom portfoliu koji obuhvata mogućnost ugovaranja i finansiranja proizvodnje, bogati program semenske robe, pesticida, mineralnih đubriva, poljoprivredne mehanizacije brenda New Holland i Kuhn, kao i uslugu otkupa, lagerovanja i izvoza gotovih agroproizvoda.

2015

23-26.11.2015.

XIII SAVETOVANJE O ZAŠTITI BILJA, ZLATIBOR

XIII Savetovanje o zaštiti bilja je i ove godine održano na Zlatiboru.

Naša kompanija je ugostila svoje poslovne partnere i prijatelje u hotelu “Idila”. Na ovom skupu smo predstavili sve prednosti jedinstvene AG Tehnologije, kao i novine kojima će u sledećoj sezoni biti obogaćen naš portfolio.

Zahvaljujemo se svima koji su nas i ovim povodom posetili.

13.09.2015.

XII ŠUMADIJSKI SAJAM POLJOPRIVREDE, KRAGUJEVAC

Četvorodnevni Šumadijski sajam poljoprivrede održan je u Kragujevcu od 10.-13.09.2015.

Kompanija Agroglobe je, kao i veliki broj kompanija, zadruga, udruženja i pojedinaca, imala priliku da predstavi svoje proizvode i usluge. Svi prisutni su bili u mogućnosti da na izlagačkom prostoru naše kompanije dobiju detaljnije informacije o širokom asortimanu delatnosti, proizvoda i usluga objedinjenih u „dobru porodicu“ - AG Technology.

Izložili smo poljoprivrednu mehanizaciju svetskog brenda New Holland čiji smo i ekskluzivni uvoznici, kao i priključne mašine brenda Kuhn.

Imajući u vidu predstojeću setvu ozime pšenice, iz ponude smo izdvojili jedinstvenu ponudu vezanu za ovaj usev - WHEATGLOBE tehnologiju. Ona obuhvata skup svih delatnosti, proizvoda i usluga koje pruža Agroglobe, od finansiranja i ugovaranja do otkupa, lagerovanja i prerade pšenice. Posebnu pažnju smo posvetili predstavljanju nove sorte pod nazivom ANAPURNA, ranostasnijom u odnosu na APACHE I ANDINO.

11.09.2015.

MEĐUNARODNI RESAVSKI POLJOPRIVREDNI SAJAM, SVILAJNAC

Tradicionalni 53. Resavski poljoprivredni sajam održan je u Svilajncu 11.09.2015. Veliki broj posetioca iz naše zemlje I zemalja regiona, iskoristio je priliku da se na jednom mestu upoznaju sa najnovijim dostignućima u različitim oblastima poljoprivredne proizvodnje.

Naša kompanija je prisutnima predstavila širok asortiman delatnosti, proizvoda I usluga obuhvaćenih u celinu AG Technology, promovišući TRI ZLATOKOSE - tri visokoprinosne sorte semenske pšenice APACHE, ANDINO I ANAPURNA.

28.08.2015.

3. GOSPOJINSKI POLJOFEST U NOVOM BEČEJU

U periodu od 28. do 30. avgusta u Novom Bečeju je održan treći po redu Gospojinski “Poljofest”. Ovaj poljoprivredni sajam je okupio više od 200.000 posetilaca koji su imali priliku da se upoznaju sa novinama iz sfere agrara.

Naša kompanija je i ove godine bila izlagač na ovoj manifestaciji. Predstavili smo poljoprivednu mehanizaciju svetskog brenda NEW HOLLAND čiji smo ekskluzivni uvoznik i to traktore sledećih modela: T 6080 , TD 5.115, TD 5.90, T 6.175 I T 8.390. Pored navedenih, posetioci su bili u prilici da se upoznaju sa kompletnom ponudom priključnih mašina brenda KUHN I kroz prezentaciju izloženih modela (plug MM 123 (3+1), sejalica Maxima 2 i prskalica Atlantique 2400) lično uvere u njihov kvalitet.

Kroz AG Technology, jedinstven program koji obuhvata portfolio delatnosti, proizvoda I usluga koje naša kompanija pruža, promovisali smo novi proizvod u okviru WHEATGLOBE tehnologije. WHEATGLOBE tehnologija predstavlja skup proizvoda i usluga usmerenih ka proizvodnji pšenice u okviru koje je, pored već dobro poznatih sorti APACHE I ANDINO, promovisana nova sorta ANAPURNA. Ovim je WHEATGLOBE tehnologija postala bogatija za još jednu vrhunsku sortu pšenice.

12.07.2015.

TRAKTORIJADA 2015

U Banatskom Novom Selu je održana treća po redu “Traktorijada 2015” u organizaciji udruženja “Novoseljanski paori’’. Na ovoj manifestaciji je bio prisutan veliki broj izlagača poljoprivredne mehanizacije i opreme, kao i semenske robe, mineralnog đubriva i sredstava za zaštitu bilja.

“Agroglobe” je i ove godine podržao ovu manifestaciju i bio glavni sponzor. Veliki broj posetilaca, prvenstveno poljoprivredih proizvođača iz Banata, je posetilo izlagački prostor naše kompanije. Predstavili smo traktore svetskog brenda New Holland, čiji smo ekskluzivni distributeri i serviseri, kao i priključne mašine KUHN. Na oduševljenje svih prisutnih, izložili smo i najsnažniji traktor do sad prodat u Srbiji New Holland T9.560.

07-10.07.2015.

ŽETVENI KARAVAN 2015

Kompanija “Agroglobe” je i ove godine, u toku žetve pšenice, organizovala žetveni karavan.

Prisutni poljoprivredni proizvođači bili su u prilici da se detaljnije upoznaju sa tehnologijom Wheatglobe. Ova tehnologija deo je AG TECHNOLOGY, primenjuje se u pšenici i predstavlja jedinstvenu ponudu proizvoda, delatnosti i usluga na našem tržištu.

Promovisanje WHEATGLOBE tehnologije održano je na parcelama u mestima Konak, Čonoplja i Srpski Miletić čiji su domaćini korisnici ove tehnologije. Prisutni su bili u prilici da se upoznaju sa performansama kombajna svetskog brenda New Holland kojim je obavljena žetva sorti Apache i Andino kao i mogućnostima I prednostima otkupa i skladištenja robe u silosima i drugim otkupnim mestima naše kompanije kao I o ostalim delovima Wheatglobe-a.

Proizvođači su se još jednom uverili da mogu da se oslone na “Agroglobe”, kao pouzdanog partnera tokom celog procesa proizvodnje od finansiranja I nabavke repromaterijala do žetve, lagerovanja I otkupa pšenice.

06.06.2015.

IV RUMSKE DEČIJE OLIMPIJSKE IGRE

U dvorištu srednje tehničke škole “Milenko Brzak Uča” u Rumi, održane su IV Dečije olimpijske igre. Organizatori ove manifestacije bili su Predškolska ustanova “Poletarac” i Sportsko udruženje “Most”.

Prvi rumski sportista i olimpijac Aleksandar Bundalo se i ove godine družio sa decom i promovisao sport i sportski duh. Deca su se takmičila pojedinačno u tri sportske discipline (trčanje, skok u dalj i bacanje vorteksa), a u jednoj sportskoj discipline i ekipno.

Naša kompanija je podržala organizaciju ove manifestacije u želji da mališani razviju pravilan odnos prema pobedi i porazu - kako u sportu, tako i u ostalim sferama života.

03.06.2015.

“DAN POLJA ŠEĆERNE REPE”

Na imanju jedne od članica MK Group - “Đuro Strugar” AD u Kuli, održan je “Dan polja šećerne repe”. Organizatori ove tradicionalne manifestacije su i ove godine bile kompanije “Sunoko” DOO i naša kompanija “Agroglobe” DOO.
Na parcelama ovog imanja su bile predstavljene nove tehnologije u proizvodnji ovog useva, kao i najsavremenija poljoprivredna mehanizacija svetskog brenda New Holland i Kuhn. Prisutni poslovni partneri i proizvođači ovog useva su sve detaljne informacije mogli dobiti direktno od naših stručnjaka koji su bili raspoređeni na mnogim punktovima na oglednom polju.

02.06.2015.

ZAVRŠENA JE NAGRADNA IGRA „KVALITET NAS SPAJA“

Proglašenjem imena dobitnika, završena je nagradna igra koju je naša kompanija organizovala sa ciljem bolje promocije semenskog kukuruza kompanije Syngenta.
U prostorijama Prodajno-servisnog centra u Novom Sadu, u prijatnoj atmosferi i uz druženje sa poslovnim partnerima organizovano je izvlačenje imena dobitnika glavne nagrade - Traktor New Holland TT45.
Vlasnik ovog traktora postala je zemljoradnička zadruga „Radulović“ iz Bajmoka.
Čestitamo!

01.06.2015.

82. MEĐUNARODNI POLJOPRIVREDNI SAJAM U NOVOM SADU

Naša kompanija je i ove godine bila izlagač na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu u periodu od 9-15.5.2015. godine.
Poslovne partnere smo ugostili u Master hali, na zajedničkom štandu sa kompanijom MK Commerce i na otvorenom delu izlagačkog prostora gde smo predstavili poljoprivrednu mehanizaciju brenda New Holland (10 traktora i 4 kombajna), priključne mašine Kuhn (prskalice, tanjirače, planter, žitne sejalice, rasipače, plugove…) i Fantini adaptere.
Kroz razmenu poslovnih iskustava i druženje pod sloganom “Kvalitet nas spaja”, prezentovali smo široki asortiman naših proizvoda i usluga objedinjenih u jedinstvenu celinu AG Technology.

25.05.2015.

PREDSTAVNICI MK GROUP U POSETI FTN-u

U prostorijama Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu održan je radni sastanak predstavnika ove naučne ustanove i članica MK Group.
Tema ovog radnog sastanka, na obostrano zadovoljstvo, bila je poslovno–tehnička saradnja u različitim poljima nauke i tehnike.
Deo dogovorenih aktivnosti u okviru ovako značajnog projekta otpočinje sa realizacijom odmah, a naredni sastanak je dogovoren za septembar mesec ove godine.

07.02.2015.

OBILAZAK FABRIKE BRENDA NEW HOLLAND U POLJSKOJ

U Poljskoj, na oko 100 km od glavnog grada Varšave, nalazi se fabrika poljoprivredne mehanizacije New Holland koju smo obišli od 05.02-07.02.2015.
Naši potencijalni kupci kombajna ovog brenda su sa ljubaznim domaćinom obišli fabriku i upoznali se sa kompletnom linijom proizvodnje ovog svetskog lidera u proizvodnji kombajna.
Iz nje godišnje izađe 2.500 komada serijeTC za koje kabine i motori koji se ugrađuju dolaze iz fabrike New Holland iz Francuske, a slamotresi iz fabrike u Belgiji.
Potencijalnim kupci su se još jednom uverili u kvalitet I snagu brenda koji nosi ime New Holland.

02.02.2015.

POSETA FABRICI NEW HOLLAND U BELGIJI

U periodu od 21. do 23. januara organizovali smo posetu fabrici New Holland koja se nalazi u Zedelgemu u Belgiji.
Naši gosti su bili u prilici da se upoznaju sa celokupnim procesom proizvodnje kombajna. Naime, ispratili smo proces proizvodnje od rezervnih delova koji nastaju u ovoj fabrici pa do linije za montažu sa koje silaze gotovi kombajni modela CX i CR.
Veliki značaj u poslovanju se poklanja kontroli kvaliteta koja je u ovoj fabrici dovedena do savršenstva.
Godišnja proizvodnja od preko 10.000 kombajna na svetskom nivou je, što smo se svi složili, dovoljan razlog da i proizvođači iz Srbije budu deo tima korisnika ovakvog svetskog brenda kakav je New Holland.

30.01.2015.

49. SAVETOVANJE AGRONOMA SRBIJE.

Na Zlatiboru je u period od 26. do 30. januara održano 49. Savetovanje agronoma Srbije.

Naša kompanija je uz druženje i razmenu iskustava ugostila svoje poslovne partnere i bila domaćin u prijatnom ambijentu hotela ”Idila”. Promovisali smo AG Technology, novi Integralni pristup poslovanju koji obuhvata kompletan portfolio naših delatnosti i proizvoda usmerenih ka objedinjavanju celokupnog ciklusa (od zasnivanja biljne proizvodnje do skladištenja, otkupa, prerade I izvoza agroproizvoda). Prisutni poslovni partneri iskazali su veliku zainteresovanost jer su uvideli mnoge benefite u ovakvom pristupu poslovnoj saradnji.

30.01.2015.

AGROGLOBE NA 11. SAVETOVANJU POLJOPRIVREDNIKA NA TARI.

Kompanija Agroglobe je učestvovala na 11-om po redu Savetovanju poljoprivrednika održanog na Tari u periodu od 25.01. do 30.01.2015.

Ovo savetovanje je okupilo veliki broj farmera koji su bili u prilici da se upoznaju sa novinama iz oblasti poljoprivrede. Naša kompanija je bila izlagač na ovom Savetovanju. Prezentovali smo novi Integralni pristup poslovanju – AG Technology. Ovakav pristup, obuhvatajući kompletan portfolio naših proizvoda i usluga, naišao je na pozitivnu reakciju svih prisutnih jer pruža mnoge benefite za proizvođače.

2014

30.11.2014.

VII KONGRES O ZAŠTITI BILJA, ZLATIBOR 24.- 28.11.2014.

U jednom od najpoznatijih planinskih turističkih centara Srbije, na Zlatiboru, održan je VII Kongres o zaštiti bilja od 24. do 28. novembra 2014. godine.

Hotel „Idila“ je i ove godine tradicionalno bio mesto gde je Agroglobe organizovao druženje sa poslovnim partnerima.

Istovremeno, Agroglobe je obeležio desetogodišnjicu svog poslovanja, promovišući AG Technology koja obuhvata široki portfolio naših proizvoda i delatnosti usmerene ka kompletnom ciklusu poljoprivredne proizvodnje (od finansiranja proizvodnje do skladištenja i otkupa prozvoda).

20.10.2014.

11. ŠUMADIJSKI SAJAM POLJOPRIVREDE

Jedanaesti po redu Međunarodni šumadijski sajam poljoprivrede bio je održan u Kragujevcu od 11. do 14. septembra 2014 godine. Posećeniji nego prethodnih godina, okupio je više od 100 izlagača iz Srbije i zemalja u okruženju.
Agroglobe je bio izlagač i posetiocima je predstavio mehanizaciju brenda New Holland za koju je ekskluzivni diler. Bili su izloženi traktori serija TT45, TD5.75 I TD5.115.
Takođe, predstavio je i deo asortimana priključnih mašina brenda KUHN i izložio rasipač mineralnog đubriva KUHN MDS 19.1.
Pored programa poljoprivredne mehanizacije, predstavili smo i široku paletu proizvoda semenske robe, pesticida i mineralnog đubriva.
Detaljne informacije o kompletnom portfoliju posetioci su mogli da dobiju od našeg stručnog tima koji je bio prisutan svo vreme trajanja ovog sajma.

11.09.2014.

52. MEĐUNARODNI RESAVSKI POLJOPRIVREDNI SAJAM, SVILAJNAC

Tradicionalni 52. Resavski poljoprivredni sajam u Svilajncu obišao je veliki broj posetilaca. Iskoristili su priliku da se na jednom mestu upoznaju sa najnovijim dostignućima u različitim oblastima poljoprivredne proizvodnje.
Agroglobe je upoznao posetioce sa svojim bogatim programom pesticida, semenske robe i mineralnog djubriva, a direktno se predstavio izloživši sorte semenske pšenice Apache i Andino i mineralno đubrivo Global.
Ni ovog puta program poljoprivredne mehanizacije nije izostao, te su izlozeni traktori brenda New Holand, modeli TD5.115 i TT45, privukli izrazitu pažnju mnogobrojnih posetilaca.

22-24.08.2014.

DRUGI POLJOPRIVREDNI SAJAM "POLJO-FEST" U NOVOM BEČEJU

U cilju razvoja i praćenja trendova poljoprivredne proizvodnje, opština Novi Bečej je po drugi put organizovala Poljoprivredni sajam “Poljo-fest”.
Agroglobe se predstavio kroz AG Technology.
AG Technology obuhvata proizvode i delatnosti Agroglobe-a koje su usmerene ka poljoprivrednoj proizvodnji, od finansiranja proizvodnje do lagerovanja i otkupa.

Agroglobe je pored programa pesticida, semenske robe, mineralnog đubriva predstavio i program poljomehanizacije brendova New Holland I KUHN. Izloženi su bili traktori T6.175, T7.210 i T8.390 kao I priključne mašine - vučena prskalica od 3.200 litara i plug MM123.
Brojnim posetiocima je izrazitu pažnju privukao najveći izloženi traktor New Holland serije T8.390.

14.07.2014.

ŽETVENI KARAVAN

Agroglobe je tokom žetve pšenice organizovao žetveni karavan na nekoliko mesta u Vojvodini, okupivši poljoprivredne proizvođače da bi ih više upoznao sa AG tehnologijom, skupinom delatnosti usmerenih ka poljoprivrednoj proizvodnji. AG tehnologija omogućava proizvođačima da se oslone na Agroglobe kao pouzdanog partnera tokom cele proizvodnje. Obuhvata devet segmenata, đubriva, semena, pesticide, mehanizaciju, servisnu službu, sisteme za navodnjavanje, konsalting , finansiranje proizvodnje, otkup i skladištenje merkantile – čime predstavlja jedinstvenu ponudu na tržištu.
Žetva pšenice je obavljena kombajnom brenda New Holland. Prosetici su mogli da vide karakteristike ovih mašina u radu, i da od prodajnog i servisnog tima saznaju više o modernoj mehanizaciji. Požnjevena pšenica, transportovana je u obližnje silose Agrogloba gde je lagerovana. Tim za otkup i skladištenje je pokazao efikasnost u prijemu i lagerovanju žitarica.
Žetveni karavan je posetio mesta u Sremu, Bačkoj i Banatu.

13.07.2014.

TRAKTORIJADA 2014.

Agroglobe je bio jedan od sponzora i učestvovao na II Traktorijadi koja se održala u mestu Banatsko Novo Selo 13.07.2014. Organizator manifestacije je bilo udruženje Novoseljanski Paori. Na izlagačkom prostoru Agroglobe je predstavio mehanizaciju, traktore New Holland i priključne mašine KUHN. Na manifestaciji je bilo oko 1.500 posetilaca prvenstveno proizvođača iz regiona južnog Banata, ali i šire.

07.06.2014.

PRIJATELJI DECE

U Rumi, 07.06.2014, održane su III Rumske dečije olimpijske igre sa motom “Radost u pobedi – dostojanstvo u porazu”. Predškolska ustanova “Poletarac” ove godine je okupila 175 predškolske dece iz rumskih vrtića. Igre je svečano otvorio prvi rumski sportista učesnik Olimpijskih igara u Sočiju, Aleksandar Bundalo, družio se sa predškolcima, pozvao ih da učestvuju na igrama i da na pravi način predstavljaju svoj grad i svoju državu.
Prijatelji dece, kompanije Agroglobe I MK Group su donirale sportske rekvizite PU “Poletarac” i pomogle organizaciju ove manifestacije.

23.06.2014.

EMISIJA VIŠE OD OTKOSA

Prilog AGROGLOBE, ekskluzivni diler New Holland za Srbiju I Crnu Goru


23.06.2014.

DAN POLJA ŠEĆERNE REPE

Novi Sad/ Inđija, 30. maj 2014 - Na imanju Agrounije kod Inđije, tradicionalno je održan „Dan polja šećerne repe“, u organizaciji Sunoko i Agroglobe, kompanija članica MK Group. Na tradicionalnoj manifestaciji, kompanije Sunoko i Agroglobe poljoprivrednicima su predstavile aktuelno stanje na tržištu šećerne repe, nove tehnologije i najsavremeniju poljoprivrednu mehanizaciju koja se koristi u cilju povećanja prinosa šećerne repe.

28.05.2014.

81. MEĐUNARODNI POLJOPRIVREDNI SAJAM

Po prvi put Agroglobe je na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, predstavio poljoprivrednu mehanizaciju na otvorenom delu izlagačkog prostora . Na štandu je bio izložen program traktora i kombajna brenda New Holland, čiji je ekskluzivni distributer od ove godine. Takođe su predstavljene i priključne mašine brenda Kuhn i Fantini, i sistemi za navodnjavanje Vally. Agroglobe je imao I izlagački prostor u hali Master.

Zapažena je posećenost štandova, gde je kroz razmenu iskustava i aktivno druženje sa poslovnim partnerima, prezentovana AG tehnoloogija, kao zaokružena celina i osnov poslovanja u narednom periodu Agrogloba.

10.05.2014.

81. MEĐUNARODNI POLJOPRIVREDNI SAJAM

Agroglobe će i ove godine tradicionalno biti izlagač na 81. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu. Pored štanda u hali Master, prvi put će na sajmu predstaviti poljoprivrednu mehanizaciju i priključne mašine na otvorenom izlagačkom prostoru sajma. Dođite i posetite nas za vreme sajma od 20.05.-26.05.2014. godine!

11.04.2014.

PRODAJNO SERVISNI CENTAR NEW HOLLAND

Zvanično je otvoren moderni prodajno-servisni centar površine 4.000 kvadratnih metara.
Servis je opremljen po svetskim stadardima. Omogućena je nabavka rezervnih delova u roku od 24 časa, što uz uvek dostupnu i mobilnu servisnu službu pruža korisnicima vrhunsku uslugu. Otvaranju su prisustvovali predstavnici medija, saradnici, poslovni partneri i gosti.

2013

05.12.2013.

XII SAVETOVANJE O ZAŠTITI BILJA

AGROGLOBE je tradicionalno organizovao druženje sa poslovnim partnerima u hotelu „Idila“ na Zlatiboru za vreme održavanja XII Savetovanja o zaštiti bilja od 25.-29.11.2013. godine.

Predstavljena je paleta sredstava za zaštitu bilja za sezonu 2014., uz razmenu iskustva koja su obeležila predhodnu sezonu.

U saradnji sa kompanijom MAGAN AGROCHEMICALS organizovano je zajedničko jednodnevno druženje sa proizvođačima i poslovnim partnerima posvećeno GOLD TEHNOLOGY – tehnologiji zaštite šećerne repe herbicidima Belvedere, Belvedere Forte i Goltix Gold koji se nalaze u ekskluzivnoj distribuciji AGROGLOBA.

Povodom uspostavljanja poslovne saradnje sa kompanijom GAT Microcapsulation , Austrija, održana je kraća prezentacija o karakteristikama i prednostima OD i CS formulacija pesticida I predstavljeni su novi proizvodi koji se od 2014. u ekskluzivnoj distribuciji Agrogloba – herbicidi: Gat Zebra OD, TivMetix OD, Gat Stake SC i insekticid Laider 10 CS.

03.10.2013

GLOBAL - SREĆNA JE NJIVA KOJA GLOBAL IMA

Za predstojeću sezonu 2013-2014. god. Agroglobe Vam nudi novo kompleksno mineralno đubrivo – Global.

Global đubrivo namenjeno je za primenu na svim tipovima zemljišta i za ishranu svih biljnih vrsta.

Global se prvenstveno preporučuje u proizvodnji šećerne repe, uljane repice, suncokreta, u povrtarstvu, proizvodnji krompira, bostana, paprika, voćnjacima i vinogradima.

Visoka koncentracija hranljivih elemenata i visoka vodotopivost omogućavaju primenu kako u jesen (kao osnovno đubrivo) tako i u proleće (kao startno đubrivo).

Za sve informacije obratite se našem prodajnom timu.

16.09.2013

SETVA PŠENICE

Za predstojeću setvu Agroglobe Vam nudi seme pšenice LG, sorte APACHE I ANDINO.
Kvalitetno proizvedeno I dorađeno seme, visoke klijavosti i energije kljijanje tretirano je sistemičnim fungicidom (Dividend M 030 FS) kompanije Syngenta.

Za više informacija obratite se našem prodajnom timu.

26.06.2013

ŽETVA 2013

Agroglobe doo Novi Sad vrši prijem merkantilne pšenice rod 2013. u vremenu od 7 do 22h, na otkupnim mestima:

Silos RUMA, Vuka Karadžića bb.

Silos ČOKA, Palih boraca bb.

Silos MELENCI, Bašaidski put bb.

Silos KUKUJEVCI, Ekonomija bb.

03.06.2013

80. MEĐUNARODNI POLJOPRIVREDNI SAJAM

Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu održan je u periodu od 18.-24.05.2013. godine. Tradicionalno AGROGLOBE se predstavio kao izlagač na svom štandu u hali Master. Brojni posetioci sajma i poslovni partneri u prijatnom druženju sa domaćinima štanda razmenili su iskustva iz prakse, upoznali se sa inovacijama i pravcima u poslovanju u narednom periodu. Ostvareni su brojni novi poslovni kontakti sa kompanijama iz zemlje i inostranstva.

23.04.2013

80. MEĐUNARODNI POLJOPRIVREDNI SAJAM

AGROGLOBE će i ove godine biti izlagač na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu. Pozivamo sve poslovne partnere da u vreme održavanja sajma od 18.-24.05.2013. budu naši gosti na štandu u hali Master.

16.03.2013.

47. SAVETOVANJE AGRONOMA SRBIJE

Tradicionalno, na 47. Savetovanju agronoma Srbije na Zlatiboru AGROGLOBE je organizovao druženje sa poslovnim partnerima u hotelu „Idila“ od 04.-08.02.2013.

U prijatnom druženju, uz razmenu iskustva iz prošle godine, AGROGLOBE je svojim poslovnim partnerima predstavio i celokupnu paletu semenskog programa i sredstava za zaštitu bilja u ekskluzivnoj distribuciji. Posetiocima je bio dostupan i promotivni materijal sa svim neophodnim informacijama.

27.01.2013

47. SAVETOVANJE AGRONOMA

AGROGLOBE tradicionalno prisustvuje 47. Savetovanju agronoma na Zlatiboru u period od 04-08.02.2013. i organizuje druženje sa poslovnim partnerima u vili “IDILA” (Đurkovac bb). Budite naši gosti, očekujemo Vas!

24.01.2013

SUNCOKRET

Za predstojeću setvu suncokreta u ponudi je pored semena suncokreta i nov paket SUNGLOBE.
SUNGLOBE sadrži setvenu jedinicu hibrida suncokreta po vašam izboru i pesticide.

SUNGLOBE FP (1s.j. Claerfield hibrida suncokreta + 1L Fusilade Forte + 1L Pulsar 40)
SUNGLOBE FG (1s.j. standardnog hibrida + 1L Fusilade Forte + 5L Gardoprim plus Gold 500 SC)
SUNGLOBE FD (1s.j. standardnog hibrida + 1L Fusilade Forte + 1L Dual Gold 960EC)

Kao i do sada, nudimo Vam veliki izbor hibrida suncokreta.

CENOVNIK za sezonu 2013, kao i više informacija o hibridima i pesticidima možete pogledati klikom na ikonicu ispod.


07.01.2013

KUKURUZ 2013

Poštovani proizvođači i partneri, za novu sezonu proširili smo izbor hibrida kukuruza kompanije SYNGENTA.

Novi hibridi kukuruza su SY Deciso iz FAO grupe 650 i NK Vitorino iz FAO grupe 700.

CENOVNIK kao i više informacija o hibridima možete pogledati klikom na ikonicu ispod

14.12.2013

XVI SIMPOZIJUM O ZAŠTITI BILJA

Na XVI Simpozijumu o zaštiti bilja održanom na Zlatiboru u periodu od 26.11-30.11.2012. godine AGROGLOBE je tradicionalno organizovao druženje sa poslovnim partnerima u hotelu „Idila“. Predstavljena je paleta sredstava za zaštitu bilja za sezonu 2013., uz razmenu iskustva koja su obeležila predhodnu sezonu.

U toku trajanja simpozijuma u saradnji sa kompanijom MAGAN AGROCHEMICALS organizovano je zajedničko jednodnevno druženje sa proizvođačima i poslovnim partnerima posvećeno zaštiti šećerne repe herbicidima Belvedere, Belvedere Forte i Goltix.

2012

11.14.2012

XVI SIMPOZIJUM O ZAŠTITI BILJA

AGROGLOBE će i ove godine za vreme održavanja Simpozijuma o zaštiti bilja na Zlatiboru u periodu od 26.11. - 30.12.2012.g. organizovati druženje sa poslovnim partnerima u vili “IDILA”, Đurkovac bb (iznad autobuske stanice).

Pozivamo poslovne partnere da nas za vreme trajanja Simpozijuma posete u vremenu od 10-18h i budu naši gosti.

08.24.2012

SETVA PŠENICE I ULJANE REPICE

SETVA PŠENICE – izbor sorti za visoke i stabilne prinose

Poštovani proizvođači i partneri, Agroglobe i za predstojeću setvu pšenice u 2012 godini u mogućnosti je da Vam ponudi u saradnji sa kompanijom Limagrain dve sorte pšenice APACHE I ANDINO.
*Apache već dobro poznata sorta pšenice koja je prisutna na poljima Srbije od 2007 godine. Odlikuje se stabilnošću u proizvodnji, visokim prinosima i kvalitetom roda.
*Andino sorta pšenice koja je našla svoje mesto u proizvodnji. Treća sezona na njivama Srbije i površine pod ovom sortom postaju sve značajnije. Za razliku od sorte Apache , Andino se razlikuje po nešto kraćoj vegetaciji i osjem na klasu. Takođe se odlikuje stabilnošću i visokim prinosima.
Seme je tretirano sistemičnim fungicidom Dividend M 030 FS.


SETVA ULJANE REPICE

Za predstojeću setvu uljane repice AGROGLOBE Vam nudi seme kompanije SYNGENTA. Seme je zaštićeno Cruiser OSR( insekticid+fungicid) - što omogućuje zaštitu semena i useva od insekata i prouzrokovača bolesti.

U ponudi su:

  • NK AVIATOR – novi srednje rani hibrid, visokog prinosa i sadržaja ulja. Tolerantan na sušu. Dobro podnosi niske temperature i izmrzavanje.
  • NK SMART – linijska sorta, visokog prinosa i sadržaja ulja. Odlikuje je visoka adaptibilnost i ekološka plastičnost.

Uz primenu propisane tehnologije i korišćenjem deklarisanog semena obezbedićete sebi sigurnu, stabilbnu i profitabilnu proizvodnju.

Za više informacija slobodno se obratite našoj stručnoj službi.

05.25.2012

79. MEĐUNARODNI POLJOPRIVREDNI SAJAM

Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu održan je u period od 12.-18.05.2012. godine. AGROGLOBE se i ove godine predstavio posetiocima sajma kao izlagač na svom štandu u hali Master. Posetioci sajma i poslovni partneri imali su priliku da se kroz druženje sa domaćinima štanda bolje upoznaju sa glavnim delatnostima i proizvodima kompanije, razmene iskustva iz poljoprivredne prakse a ujedno i ostvare nove poslovne kontakte.U saradnji sa kompanijama BASF, LG i MAGAN AGROCHEMICALS održani su i dani ovih kompanija na štandu kada su posetioci sajma u kontaktu sa predstavnicima kompanija mogli da da se bliže upoznaju sa proizvodima ovih kompanija, iznesu svoja iskustva i steknu nova saznanja.

03.25.2012

ZIMSKI SASTANCI

Tokom zimskih meseci stručni tim Agrogloba održao je brojna edukativno-promotivna predavanja u mnogim mestima u Vojvodini i užoj Srbiji namenjena agronomima, poljoprivrednim proizvođačima, organizatorima proizvodnje – svima koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom. Uz predstavljenje programa semena, sredstava za zaštitu bilja i mineralnih đubriva koje Agroglobe distribuira u ovoj proizvodnoj godini, proizvođačima je preporučena kompletna tehnologija proizvodnje najzastupljenijih kultura na njihovom terenu. Pored široke palete proizvoda Agroglobe je ponudio i stručnu podršku na terenu, pomoć pri prevazilaženju različitih problema sa kojima se proizvođači sreću u toku proizvodnje.

2011

12.20.2011

PREZENTACIJA HERBICIDA BELVEDERE I BELVEDERE FORTE

U hotelu „Park“ u Novom Sadu 15.12.2011. godine u organizaciji AGROGLOBA i MAGAN AGROHEMICALS održana je prezentacija herbicida Belvedere i Belvedere Forte namenjenih suzbijanju korova u šećernoj repi.

Wolfgang Heckl iz Makteshim Agan grupe održao je prezentaciju preparata, upoznao prisutne sa glavnim karakteristikama herbicida, preporukama u primeni, a takođe i izneo iskustva u gajenju šećerne repe u Nemačkoj.

Brojne proizvođače šećerne repe pozdravili su Robert Šefer, generalni direktor (MAGAN AGROHEMICALS) i Dušan Jovanović, komercijalni direktor (AGROGLOBE) i poželeli im uspešnu proizvodnju i rodnu godinu.

12.06.2011

XI SAVETOVANJE O ZAŠTITI BILJA

Na XI Savetovanju o zaštiti bilja održanom na Zlatiboru u periodu od 28.11-02.12.2011. godine AGROGLOBE je u saradnju sa kompanijama BASF, MAGAN i DU PONT organizovao druženje sa poslovnim partnerima u hotelu „Idila“. Kroz zajedničko druženje uz podelu promotivnog materijala posetiocima je predstavljena nova paleta sredstva za zaštitu bilja za 2012. godinu sa akcentom na preparate koji se po prvi put nalaze u ekskluzivnoj distribuciji.

10.06.2011

SETVA PŠENICE

AGROGLOBE je obezbedio dovoljnu količinu kvalitetnog semena pšenice LG, sorte APACHE i ANDINO , visoke klijavosti i energije klijanja. Seme je tretirano fungicidom (Lamardor ili Dividend® M 030 FS). Za sve neophodne informacije možete se obratiti našem prodajnom timu.

08.16.2011

PREDSTOJEĆA SETVA

Za predstojeću jesenju setvu Agroglobe je obezbedio veliki izbor mineralnih đubriva različitih formulacija, kao i seme uljane repice NK SMART i NK AVIATOR. U ponudi će se uskoro naći i seme LG pšenice APACHE i ANDINO.

07.02.2011

46. SAVETOVANJE AGRONOMA SRBIJE

AGROGLOBE je na 46. Savetovanju agronoma Srbije na Zlatiboru i ove godine organizovao druženje sa poslovnim partnerima u hotelu „Idila“ u saradnji sa kompanijama LG i SYNGENTA. AGROGLOBE je svojim poslovnim partnerima predstavio celokupnu paletu proizvoda u ekskluzivnoj distribuciji, kako semena tako i sredstava za zaštitu bilja. Posetiocima je bio dostupan i promotivni materijal sa svim neophodnim informacijama. Kompanija LG održala je prezentacije sorti pšenice APACHE i ANDINO uz prikaz rezultata iz proizvodnje 2011.godine. Radi postizanja vrhunskih prinosa i kvaliteta zrna preporučena je tehnologija proizvodnje ovih sorti. Dat je i osvrt na analize kvaliteta brašna koje zadovoljavaju parametre mlinarsko-pekarske industrije.Tokom dvodnevnog druženja sa kompanijom SYNGENTA poslovnim partnerima je predstavljen semenski program ove kuće koji je u ekskluzivnoj distribuciji AGROGLOBA sa akcentom na nove hibride kukuruza i suncokreta za predstojeću setvu. Uz predstavljanje hibrida prezentovana je i tehnologija njihove proizvodnje. Zainteresovanim posetiocima su bile dostupne i informacije o sredstvima za zaštitu bilja kompanije SYNGENTA.

05.25.2011

78. MEĐUNARODNI POLJOPRIVREDNI SAJAM

AGROGLOBE biće izlagač na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu. Pozivamo sve poslovne partnere da nas u vreme održavanja sajma posete na našem štandu u hali Master.

01.24.2011

POSETITE NAS NA ZIMSKIM SASTANCIMA

Kompanija AGROGLOBE organizuje zimske sastanke na kojima će proizvođače upoznati sa novinama u semenskom programu i programu pesticida. Za detaljnije informacije možete kontaktirati prodajnu službu.

01.05.2011

NABAVITE NA VREME SEME KUKURUZA

Na 78. Međunarodnom sajmu u Novom Sadu Agroglobe se prvi put predstavio kao izlagač posetiocima sajma na svom štandu u hali Master.

U saradji sa svojim poslovnim partnerima kompanijama BASF, LG, SYNGENTA I BAYER predstavio je svoje delatnosti kroz različite prezentacije, propagandni materijal i direktan kontakt sa posetiocima štanda. Posećenost štanda za svo vreme održavanja sajma govori o dobro organizovanoj i uspešno protekloj manifestaciji.

01.03.2011

NOVI HIBRIDI SUNCOKRETA

Ove godine možemo proizvođačima ponuditi i dva nova hibrida suncokreta kompanije Syngenta, ADAGIO i ALEGO. Oba hibrida su otporna na herbicide iz grupe imidazolinona tako da je suzbijenje korova moguće primenom herbicida PULSAR 40.